30 July 2009

Selamat Pulang Syuk




"Ayam tu Syuk halalkan je"

"mkaseh Syuk"







Semalam tiba2 mendapat berita bahawa Syuk akan pulang pada malam ini semalam. Maka, telah di adakan sebuah majlis perpisahan ringkas di HQ.


Aku ingat lagi, sewaktu mula2 datang sini, terkapai kapai tak tahu apa, aku di ambil oleh syuk menggunakan kereta.

"Lapa tak?"

"Agak lapar la"

Lalu dia membawa aku ke satu tempat makan. Tempat di mana sesiapa sahaja yang datang ke Melbourne, aku akan rekomenkan tempat ni.

Presenting, Barkley Cakol Ciken.


"Ada duit tak?"

"Ada"

Lalu aku mengeluarkan beberapa duit 50 Dollar yang diperoleh dari Mara.


Lalu aku memfollow syuk ke kaunter. Dalam hati, aku dah risau, ni macam mana nak order nih, haha.

Tetapi Syuk yang baik hati telah mengorderkan untuk aku. Dan ayam dan chips itulah makanan pertama aku di bumi Oz ini.

"Nanti bila ada duit kecik nanti saya bayar"

"Eh, tak pe, makan makan"

Itu kisah beberapa bulan yang lalu, dan sekarang Syuk harus pulang. Walau apapun, pesanan syuk pada malam semalam akan saya ingat InsyaAllah.

Selamat Jalan Syuk.

p/s: aku tunggu seseorang tapi salah tarikh pula. Haha


-- Post From My hpcikai

10 comments:

Syafiq Nawi said...

haha..sabo ami, tak ke mana die tu. hahaha..dtg nyer iA.

pray 4 de best. die kawan aku gak. hakhakhak..

(^-^)

bdk comel hahah '-' said...

aa?? aa?? aa??
insyaAllah feb 2010.. dtg blk ye..hehhe

amirulhazwan said...

syas: ko kata nk fly skali aritu

'-': ye la

ARe-TEh said...

haaaaa
tggu sapa ami?
hehehe

amirulhazwan said...

atih: tunggu budak comel kt atas tu la. katanya nak dtg. so kene la sambut kat airport nuh.

oryza sativa said...

waaa.... x sabar ami nak tunggu feb 2010 eh??

amirulhazwan said...

InsyaAllah, sama2 doa

Syafiq Nawi said...

takdir menentukan sgalanye ami.. aku ditakdirkan utk fly, tapi tak skali ngan ko..

kalau tak..aku tak fly kot.

seb baek..alhamdulillah

its written...

i was meant to be here..and meet "u-know-who".

=)

lalalal~ said...

i know who.. hehhehe

amirulhazwan said...

who i know? kih kih