30 July 2009

Have 2 or Want 2




Tidak semua perkara muncul dengan tiba2. Walaupun pernah berlaku tetapi tidak semestinya akan terus berlaku seperti itu.

Kadang kala kita perlu tunggu.


Mungkin sehari,
Mungkin dua hari,
Mungkin seminggu?
Sebulan atau setahun?

Berhati hati lah sewaktu menunggu. Bersabar itu kata kunci. Berputus asa pada


rahmat tuhan jangan sekali kali.
Mungkin itu adalah ujian, tiada siapa yang tahu.
Begitu juga improvement. Tidak

berlaku sekelip mata. Perlu berusaha. Berusaha keras? Ya perlu. Balasan yang kita terima selalunya setimpal dengan apa yang kita usahakan InsyaAllah.

Ada perancangan. Adakah


realistik? Adakah sesuai dengan kemampuan diri? Kita kenal diri kita sendiri. Tetapi kadang kala kita sendiri silap menafsir diri. Tanyalah kepada dia yang kenal siapa kita. Minta pendapatnya, minta nasihatnya, terima tegurannya.

Kadang kala kita rasa yakin kita mampu lakukan apa yang


dirancangkan. Kita tahu kemampuan kita. Kita yakin kita boleh lakukannya.

Sehari, cemerlang.
Dua hari, boleh lagi
Tiga hari, tertinggal satu dua perkara.
4 hari, malas itu, malas ini.

Jadi, fikirkan kembali. Perancangan yang ingin dilakukan itu

adakah:

1: Kita perlu lakukannya?

atau

2: Kita mahu lakukannya.?

p/s: Dulu pilih no 1 tadi dah tukar amek no 2 '-'






-- Bunga Rose yang bagitau.

7 comments:

Syafiq Nawi said...

=)

sYeNgEt ke senget?? said...

sile jgn buat saya sebak hingga mahu meleleh air mata.. aduhai~ heheh joke2

u did a good job at this moment keep it up.. improve..

syaas:: u too! =p

psst: terbaik skrg xbrmkna terbaik utk akan dtg, so dats y need to iprove :D

amirulhazwan said...

gogo syas!

rose: ya, ana afham.

Syafiq Nawi said...

u guys are romantically UN-romantic couple...why? haha.

reason for being UN-romantic - korang bahasakan AKU dan KAU..=P

reason for being romantic - tak perlu aku nak beritau lagi..u guys sndiri paham memahami ntara satu sma len.

and one more.

u guys are meant..hakhakhak. walau aku gelak..itu gelak kawan2 bese. haha.

seorang sahabt die tak gelak, die happy for sahabat die.

good job guys.

amirulhazwan said...

syas: dah2 la tu mmujinya. haha. trimas anwy

Syafiq Nawi said...

fine..aku stop pasni. hak3

sYeNgEt ke senget?? said...

syaas.. hik hik segan lah pula (ulloh)