27 March 2009

Aku, Kit Kat, Mark A Rizzacasa dan Spin Spin Coupling


Al Kisah, dengan semangat penuh membara aku melangkah masuk ke dalam Copland Theatre untuk mendengar lecture Organic Chemistry terakhir dari:

Mark A. Rizzacsa

Lalu dengan penuh yakin aku ambil seat kanan second row ( dari depan tu..)  hanya semeter dari:

Mark A. Rizzacasa

Dengan penuh rasa semangat aku mengeluarkan lecture note yang tertulis Lecture Note and Overhead 2009 dari:

Mark A. Rizzacasa

Sewaktu beliau sedang berlecture, aku mengambil sebatang Kit Kat dengan penuh berdisiplin berilmu beramal aku masuk ke dalam mulut, lalu BLANK.. BLAnk.. BLank.. Blank.. blank..
aku tertidur.

Tapi, ada tetapi. Bila cokelat sudah ditelan dan dihadam, aku kembali sadar dari peniduran. "Urghh.. Apsal nih?" aku bertanya. lalu aku teruskan mendengar lecture terakhir dari:

Mark A. Rizzacassa

Secara refleks tangan aku mengambil lagi sekuntum Kit kAt lalu makan. LaLU! Pap! Aku terlelap. Heh, cuma beberapa saat cuma. Adalah 300 saat camtu. Uiihh. pehal ni!? aku bermonolog sendirian.

Dalam keadaan separa sadar, aku melihat gadis chumel sebelah saya, sedang asik menulis apa yang ada di depan. fuh! semangat aku kembali! Tapi, Kit kat kat tangan ni, haha lalu aku mengofferkan kepada gadis commel itu. Tank u. Ohoho u r welcome. Dan aku terus fokus mendengar lecture terakhir dari:

Mark A. Rizzacasa

sedang aku tekun tekun dan tekun mendengar melihat dan memahami, aku perasan sesuatu yang pelik. Hoh!? gadis cummel itu terlelap. Uiih!! Pehal Kit Kat nih??...  

Maka, tamatlah sudah lecture dari:

Mark A. Rizzacasa

Lalu beliau mengeluarkan kata kata perpisahan dan secara reflek kami mengeluarkan bunyi AAAwwww.. isk. sedey. sungguh sedey.. Gadis cumel itupun terjaga. Dan kami bertepuk tangan tanda penghargaan kepada:

Mark A.Rizzacasa.

So, apakah spin spin coupling? Ntah, tapi aku suka gila ayat tu.





6 comments:

Syafiq Nawi said...

wah wah....hebat siot, gile ah..amirulhazwan dah matang

amirulhazwan said...

mnde matang nye..

wanie said...

organic chmistry??
eeuw...i dah hbs kan dat sbject last 2 sem..bgs2..x lrt nk menempuh nyer...haha..cam ne study??

amirulhazwan said...

haha, baru 4 minggu dh abes dah organic. cepat gile. nnti wani aja la. tau r power gila chem. haha

Syafiq Nawi said...

ullohh

amirulhazwan said...

hak ala mamat ni.. ulloh.