28 March 2009

Aku danFamine in Henry St

Awwal betul aku bangun pagi ni. Anda nak tau pukul brpa? Sekarang pukul 2 pagi waktu Malaysia. Maknanya pukul 5 pagi waktu disini. Awwal la sangat kan. Kenapa aku bangun? Ohoho! Of kos aku ingin mandi dan membaca Al-Quran sambil menunggu sembahyang subuh seperti yang biasa dilakukan dahulu kala. huh.. tu dulu.. tarik nafasss... hembus.. kuciwa betul. Sori ah, sekarang ni macam susah sikit. Aku jahat kan? Jahat kan? haha. mengong.

Aku bangun beberapa kali pada sesi lelap pada malam ini kerana aku lapo. Ya, bersesuaian dengan tajuk post ini iaitu famine. Aku tau anda power English. Aku tau aku kene buka kamus Oxford Advanced Learner Dictionary kesayangan sebab nak cari maksud famine. Wu~~ aku tau aku tak power. amende ko ni ami.. lempang kang. sori sori.

Isu famine di Henry St bukanlah sesuatu yangg asing lagi. Kejadian perut sorang sorang berbunyi tidak kira dimana jua anda berada sudah menjadi suatu kebiasaan. Kisah ini dipendam oleh tiap tiap ahli Henry St tetapi buat pertama kali dipublish dikhalayak ramai oleh Mr S. Perut Mr S telah berbunyi di dalam lecture hall dan gadis sebelah Mr S menegur. Are you hungry? Bapak segan.

kruuukk.. Hah itu dia. Sewaktu post ini ditulis perut Mr S dan Mr U dan juga aku saling sahut menyahut. Aku boleh je translate. Kejap r..
Mr S : krrruuuuuuukkkk ( weiiiihh )
Mr U: krriiokk! ( bising ah! )
Aku  : kruuk. kruuk kruuk. ( jom makan jom )
Mr U: kruik? ( kat mana)
Aku  dan Mr S: krook! (muloot!)
Itulah antara babak babak suspend yang berlaku sebentar tadi. Aih, mau je aku turun ke bawah makan askrem roti. Aiseh, dah habis semalam. Apasal aku baru beli hari Selasa lepas semalam dah habis.?! Aku tak boleh terima alasan askrem itu perlu dihabiskan kerana tidak cukup space dalam peti sejuk untuk letak ayam! Apa jadahnya..Amende aku nak makan nanti. 

"MA LAPA" itulah yang selalu sebut kalu kat rumah. Aha ha bahagia betul. Tak payah masak. Ada orang tulong masakkan. Sebelum tunggu makan tengah hari mama masak kaki ayam goreng. Muahaha, ratah kaki ayam sambil tengok Hagemaru ( haii Hagemaru.. haii ) pergh. tidak boleh bla. Uuh. aku nak makan kaki ayam. Anda tahukah bahawa kaki ayam tak boleh dimakan? Nanti aku bagitau sebabnya. Ada sebab, bukan tak ada sebab.

Hari ni hari Sabtu. Apa signifikennye? Menurut "Ayam bertugas" hari ni tertulis nama aku sebagai tukang masak. Aku kene masak dua kali lunch dengan dinner. Isk, aku redha. Nak masak apa. Dah la masak sosorang. Wu~ Bapak ah boring. Macam duk Clayton. no offence! no offence!! defence! defence! mende ko ni ami..Sori sori.

Kesimpulannya, famine memang berlaku di Henry St. Cokelat nutella dua hari udah abes sebotol. Begitu juga dengan roti cap HomeBrand. Dua bungkus abes dua hari. uih, Nak makan apa nih? Makan internet. boleh gak. Aih.. 

"AYANG, LAPA!"

p/s 1 : Kaki ayam tidak boleh dimakan sebab kotor. Ayam tidak pakai selipar.
p/s 2 : Aku lapo.
x box : Aku teringat choco coro.

6 comments:

NuR kHaiRunNiSa said...

weh,ami..g umah chika..dia tgh rajen memasak tuh..muahahahaha

amirulhazwan said...

ak pegi umah ko jelah

Syafiq Nawi said...

bangsat ko no offence!! ko blom dok sini lagi dah kate boring..

amirulhazwan said...

ahaha ha. ko nk tau smalam ktorg ada pk mana nk dpt ayam kg. ko tau diorg jwb pe?? muahagaga

Syafiq Nawi said...

aku nak carik bapak ayam hari tu.. ko tau tak diorg jawab ape?? muahagaga

amirulhazwan said...

aku nk cari ketua usrah kat sana. ko tau bebudak ni jwb apa? muagagaga..!!