02 June 2009

Breadth Study

INTRO:

What is breadth study?

Breadth study allows you to select subjects from outside your major study area.

The Melbourne Model aims to produce graduates who are trained in a particular discipline (depth) as well as knowledgeable across disciplines (breadth). The breadth component of the new degrees aims to build multiple competencies in students by exposing them to different ways of knowing through cross-disciplinary learning and teaching.

Subjects available as breadth enable you to explore a variety of critical, analytical, methodological, theoretical, practical and content-based approaches to your studies. -unimelb-

RIFFS as my breadth.

Jadi di pagi yang hening tadi, aku membuat full rehearsal untuk prac exam untuk gitar aku nanti. Tiga lagu dan tiga teknik. Tiga lagu tu

Sally Goodin

The House of The Rising Sun - bob Dylan -

Spanish Study

Dalam tiga2 lagu ni, lagu Spanish Study paling best bagi aku tapi susah. Sebab, kalau boleh nak mainkan dia semerdu mungkin. Kalau boleh, melodinya harus ada flow. Macam musik box. Sedap didengar. Nak main kena ada feel. Itu lagi satu hal. Otak fikir pasal benda lain, tak boleh maen woo. Ada sekali tangan aku menggeletar waktu tu. Bukan apa. Abaikan. Erm. nak main bukannya picit satu satu. Dan yang paling aku takut nanti, performance depan tutor. Diperhatikan. saya ulang diperhatikan. Urgh. cuak cuak. Ini fingerpicking, bukannya strumming. Jari kanan kene betul stringnya, jari kiri kene betul fretnya, salah tekan, tak keluar bunyi, gabra, pastu, la la la la.


Haha,


So, aku membuat rehearsal khusus untuk lagu Spanish Study. Aku rakam cuma sekali jadi tak boleh ada kesalahan. Tapi standed lah, ada ja tak keluar bunyi la, salah string la. Haha. Tapi ini yang terbaik yang aku dapat buat.

p/s: Jangan bunuh melodi itu -tutor-




4 comments:

wanie said...

wah..hbt woo..
org len sbuk study final exm...
ami study final gitar..

amirulhazwan said...

bio ngan chem pun ada jugak wu~~
dah dekat dah.. isk

i.Z.z.A.t.Y said...

babe.dis is my new add.
anginkuskus.blogspot.com
luv-ejat. :)

amirulhazwan said...

angin kus kus amnde..
hahaha