29 June 2009

BBQ!









Siaran kali ini dibawakan khas oleh serbuk cili barkly. "Awas, I'm Hot" (tagline)




                                                    


Seperti yang anda sedia maklum, kami telah bertungkus lumus membantu senior untuk menjayakan Bbq post exam ini. Gambar gambar ini menunjukkan preparation kami yang terakhir dan yang paling lama iaitu membuat karipap. Bbq selamat diadakan pada hari Ahad jam 11 pagi. Kami telah ke rumah Barkly dalam jam 9 pagi seperti yang dijanjikan. (bukan kata pukul 8 pagi ka, ngeh ngeh). Maka kami di inchargekan untuk menjaga dapur. Mungkin kerana kami telah berpengalaman dalam menguruskan bbq henry suatu ketika dahulu.
                         




Sapek: Hanis, satu lagi jom.
Hanis: Satu? Dua ah dua, tak pun tiga.

Ni lah, orang penat penat masak dia sedap sedap makan kan. Amnde. .


Ya, jadi, seperti yang anda lihat, in adalah menu menu utamanya. Ada agar agar, muffin, brown sugar cake, tembikai susu dimakan dengan sagu, santan dan gula melaka dan karipap,

Nota: Sos untuk dimakan dengan ayam manakala sudu dan pinggan bukan untuk dimakan, terima kasih.
Owh, lapek meja tu pun tak ley makan. Toksik.
















Terdapat juga koslo dan air oren.












Tidak lupa juga kepada anggur seedless dan pear vic market.
Wuuhuu!!










Semasa kami sedang mempunggung mempanggang ayam, terdetik juga untuk mengadakan open house di Henry buat kali kedua. Hmm. .


4 comments:

SN Baizura said...

karipap plg leceh kan? tp mkn xsmpai 10saat da abes.

amirulhazwan said...

agak leceh r.
aku kira aku makan 11 saat.
jadi lebih r dari sepuloh saat.
ngeh ngeh.

SN Baizura said...

haha kira bebaloi lah tu kot. weh aku suke playlist blog kau ni. jgn buang eh lagu2 tuh. tambah2 je ke. heehehe

amirulhazwan said...

wokeh