10 January 2010

Clayton ku sayang

Malam ini, saudara Syaaz akan pulang ke Malaysia untuk menjalankan sedikit urusniaga. Jadi aku mengambil kesempatan ini, bukan mengambil kesempatan terhadap Syaaz tetapi sebagai seorang pengimport terkemuka tanah air, aku ingin mengirimkan bebebeberapa barang untuk dibawa pulang. Jadi bebebeberapa hari yang lepas, aku telah ke sebuah gudang tersembunyi didalam hutan untuk mengambil bebebeberapa barang tersebut.


krik.. krik.. krik.. bunyi cengkekrik..


barang2 didalam ni amat rare sekali dan perlu ditempah secara rahsia. Namapun 'bookshop'. kedai tempah bukan tempah kedai. ala sama la macam SPM bm tu, kita nak beli pisang goreng, bukan goreng pisang. '-'


 
gempak tak gempak sampai kene loggin. Loggin guna ID tuan besar tu. tak nampak?
 
Maka dengan itu bermulalah perjalan menuju Clayton ku sayang untuk mengirimkan barang kepada beliau dengan menaiki satu kenderaan yang super! yang panas! KERETA API! Muahaha!


ini adalah peta train.


perjalanan pun bermula dari rumah dengan menaiki tram ke Melbourne Central, ataupun City Loop tulis kat situ sebab train dia ada pusing2. Ala.. loop. common~. Dengan penuh azam dan keyakinan perjalanan ke Clayton bukanlah sesuatu yang sukar bagi seorang yang bergelar profesional ataupun pro. 
Setelah sampai di Clayton dengan muka semangat super menunggu bas untuk ke Monash University yang dilihat lagi 30minit. Dengan penuh keyakinan juga sempat membeli 2fried chicken with chips and get 1 free any can drinks AUD6.80.
Lepak2 dan lepak2 maka sampai sudah bas. Dimana drebarnya adalah seorang brader punjab dengan serban hitam. Aku memegang polistrene ayam mana tahu dia lapar dan mahu merampas.

15minit kemudian didalam bas.

This bas go to Monash Uni?

The other side brader.. psstt!!! (bunyi buka pintu bas)

AAAA!!!
 

Jadi dimanakah aku sekarang?! Dengan muka tenang melihat peta dan aku berada di Stesen Bentleigh! Setelah mengira kira perjalanan aku harus tukar train di Caufield untuk ke Clayton semula.


Dipendekkan cerita maka sampailah aku di Clayton semula sambil mengunyah ngunyah ayam dan chips. Sebelum terlupa aku cross jalan dan berada di tempat tunggu bas yang sepatutnya yang cuma lagi 2 minit akan tiba.
Maka,
sampailah bas ke Monash Uni yang patut dinaiki dimana drebarnya ada BRADER PUNJAB BERSERBAN HITAM tadi.

This bus go to Monash Uni? (tidak lagi menggengam erat polistrene berisi ayam)

Yea.

Duduk lalu kunyah2 ayam sambil melihat pasangan suami isteri di depan.

pengorbanan seorang bapa melindungi anaknya daripada sinaran ultra uv yang jahat. dalam banyak2 ultra, ultraman je yang baik.

Maka sampailah sudah di Monash Uni.


rumah syaaz berada di belakang uni, pekejadahnya rumahnya di dalam Uni. dah la spooky.. wuu~~~
dipendekkan cerita maka barang itu diserahkan dan bergeraklah aku ke bus stop sini balik untuk ke train stesen semula.


yey bas dah sampe..


tengok2! dari monash uni aku menaiki bas ke Huntingdale stesen. Sementara menunggu train, sempat menikmati sunset seketika sambil kunyah2 ayam sampe tulang. Nyum2..



cantikkan cantikkan sunset? siap ada pelangi gitu.. kat topi tu.. haha



selamat tinggal ayam. bersemadilah kau di tong yang bersampah. burp~

aku tau aku hensem, tapi aku mengantuk dan mahu berehat sebentar, Ah, itu dia train sudah sampai.


 
 
tidur sat, sampai city kejut ya












5 comments:

Syafiq Asnawi said...

the tracking number for your item is : WTFOMG111LOL

enter this number to the appropriate website and get updates for your item.

sYeNgEt ke senget?? said...

ade bau2 cm epal.. plek.. bookshop ade epal?? hm...

tak berapa cekap ah.. takleh keja jd posmen...(org nk jd biotech ko nk suh jd posmen ??)

lalalal~

amirulhazwan said...

everybody!
ULLOH!

-m3- said...

mcm lamer gile nak abeskan 2 ketul ayam...

amirulhazwan said...

ha..cubit ckit2 le..