02 April 2009

Aku dan Aku yang Lain


Pada tahun 2006, aku pergi kursus kepimpinan ke Mrsm Kuantan. Sewaktu kami berhenti makan.
"Amirul, awak ni banyak layerlah. Kat atas bas senyap katbawah banyak pulak bercakap"(kaunselor 2006).

Aku orang yang last buat presentation Esls.Esoknya beliau memberikan komen didalam kelas
"I didn't aspect that his presentation so funny. you must see it for yourself. Because he sit infront of me and quiet there, it seem he has two different personalities."(P.Haz 2009)

Ini sewaktu manifesto bila aku nak jadi Bwp selepas jual jual roti canai untuk hari apantah.
"Seriously I said that I wannabe a BWP just bacause I want that SPC so that I get credit for leadership. Thanks for buying roti canai this morning."

Aku yang lain tak pedulikan perasaan orang lain.ni waktu ak jadi presiden kelas form 4
" Korang budak perempuan memang tak boleh harap. Budak laki dah hias kelas tapi apa yang korang buat. Kau, yang ko buat tu memang lawa tapi x ikut tema!"
Lalu budak tu koyakkan duty roster tu dan lari nangis.
"Ami, betullah kata ko dia nangis"
"ah, peduli apa aku"

Bila jawatan Bwp diumumkan,
"Semat ah, ak memang nak jadi bendahari pun.Senang, mintak sign je, leh aku tumpu stadi,peduli apa aku."

Aku yang lainsuka menumbuk benda bila marah,
Esoknya jawatan Bwp dirombak aku ditukar ke Biro Agama. Aku tumbuk meja kelas dan jerit.

"Bangsat, ni mesti Pres Badar yang sebut nama aku" (perasan gila)

Aku jumpa cikgu penasihat Bwp dengan tanpa salam dan kuang ajarnya " Cikgu, asal saya tukar jadiBiro Agama? Dia sebut nama saya ke?"

"Tak, atas permintaan ustaz ustaz"

Aku diam... kosong. lalu pergi dari situ.

Kat Intec ,Kes tumbuk lagi:
" Aku dah kata aku x suka math asal ko bagi aku kerja kira kira!"
Aku tmbuk pintu kedai komputer

"Aku kata aku demam AH!"ak tumbuk pintu bilik.

Itulah antara perangai aku. Pada suatu malam 2006, ak x boleh tidur dan ak baring kat surau sosorang lepas semayang Isyak dan lahirlah ak yang lain.

Kelakar?
"Abang Ami kelakarlah, dulu ingatkan garang"

Berani?
"Ko tak takut ke tidur sosorang kat surau, ko tau kan surau ni,,"
" tak"

Insaf
"Syed, ak rasa aku nak buat kerja PresBadar ni ikhlaslah. Bukan sebab SPC"

Solo fighter"
"xmen la awek ni, x de sebab tau tak. Bagi ak satu sbb utk ak suka dia"

Maka result exam aku pun jatuhlah dengan serudum rudumnya. Aku yang lama datang lagi
"Stadi la bodo, SPC!"

Maka setelah officialnya aku bukan Pres Badar lagi pada 11082007, maka aku pun stadi. Maka lahirlah aku yang satu lagi iaitu aku yang suka stadi. Tapi aku yang suka stadi tu..

x suka bercakap dengan orang lain. Exp kat maktab cikgu chem" Amirul, kenapa awak senyap?"
Aku pandang beliau dan senyap.

Aku tak pedulikan orang lain. Aku tau aku kena stadi. Stadi stadi. Cth kat intec Amek mp3 dengar lagu, stadi. Escape kelas Mr Yong gi library stadi. Sbb tu aku selalu buat anda terasa dan anda marah aku kerana itu.

Aaaahh!!!
Amende ni ...

Dua aku yang lahir buat aku rasa lemah. Nak hormat cikgu dlm masa sama nl kuang ajar. Nak gi surau dlm masa sama x nak pergi. nak bercakap tp x nak bercakap. Aku penat! penat!

Lahirlah aku yang lain. Yang rasa lemah, x yakin, senyap, suka layan lagu down, malas, lapa, tido, yang wu~~ wu~~ x bleh diharap. Asyik kata sapa la aku sapa la aku. asik kata abaikan abaikan.

Tapi aku ada kawan baik. Bagi aku nasihat.aku kene marah semalam. maka aku nak decide maka

ok ah.
ak nk buat persidangan antara aku

--
Posted via Skypetr, 2009-04-02 07:04:36 +1100

7 comments:

Syafiq Nawi said...
This comment has been removed by the author.
Syafiq Nawi said...

"Amirul, awak ni banyak layerlah. Kat atas bas senyap katbawah banyak pulak bercakap"(kaunselor 2006).


macam jaket MASkargo aku, dual layer.

amirulhazwan said...

macam apollo layer cake pun ade gak

sYeNgEt ke senget?? said...

pening2 nk paham post ni.. tp dah dpt point! hoho ni lah yg dinamakan krisis identiti.. remaja yg meningkat dewasa akan alaminya.. so anda dah makin tua! sekian~ hahaah :DD

NuR kHaiRunNiSa said...

weh..aku kene critical thinking sket bace post ko ni..susah nk paham..

amirulhazwan said...

syenget: hmm..
x pe x yah paham. Ini mengarut cuma..

Khai:
Jalan mana pun (anyway), thanks for the comment.

wanie said...

haha..amenda ni...